NU SUNTETI LOGAT
Scrie email-ul si parola. Daca nu ai un cont il poti crea aici.
Se poate desena si fara sa ai cont dar nu vei avea posibilitatea sa adaugi comentarii la desene.
Utilizator: momo2494
Note primite:
11:0
22:0
33:0
44:0
55:0
66:0
77:0
88:0
99:0
1010:33
Titlu: Biserica 
Data: acum 15 ani si 75 zile
Dimensiune: 201 K
Vizualizari: 2063
Rating:
10 din 33 voturi
Tags:  
Descriere: Grecia...puteti sa scrieti fiecare cate o informatie despre Grecia? 
momo2494
Utilizator: momo2494 acum 15 ani si 75 zile

Santorini este o insula mica, foarte frumoasa, situata in sudul complexului de insule Ciclade din Grecia. Primul sau nume a fost Strongyli (Rotund), mai tarziu a fost numit Calliste (Cea mai frumoasa), si in cele din urma Thera, in onoarea lui Theras, fiul lui Autesion (erou din Theba, descendent al lui Kadmus).

Numele Santorini insa este unul mai recent, si vine de la biserica de pe insula, inchinata Sf. Irene, numita Aghia Irini de greci si Santa Rini de marinarii straini.

In mijlocul insulei se afla un lac cu apa albastra, care s-a format pe locul unui vulcan foarte vechi care, conform legendei, a distrus continentul pierdut, Atlantis, atunci cand a erupt acum 3500 de ani, ingropind orasul antic Akrotiri (care acum este excavat) sub tone de cenusa.

ladyswan:*
Utilizator: ladyswan:* acum 15 ani si 75 zile

frumos eu nu prea stiu d grecia ..:*

s@kura cool
Utilizator: s@kura cool acum 15 ani si 75 zile

super

deeutza_dragutza
Utilizator: deeutza_dragutza acum 15 ani si 75 zile

Capitala Greciei

Atena, oras situat in Atica, la poalele colinei Acropole (156 m) si la 5 km de mare; populatia de 3 096 775 loc.

Primele vestigii ale unei asezari umane pe Acropole dateaza din mileniul 3-2 i.Hr. Polis hegemon al Aticii (sec 8-7 i.Hr.), Atena devine, in sec. 5 i.Hr., dupa respingerea invaziei persane si dupa intemeierea Ligii delio-atice, cel mai stralucit centru economic, politic, dar mai ales cultural, al intregii lumi grecesti. In ciuda infrangerilor in razboiul peloponesiac (404 i.Hr.) si a cuceririi macedonene (388 i. Hr.), Atena ramane metropola spirituala a Greciei, pozitie pastrata si sub dominatia romana. In timpul stapanirii bizantine si indeosebi a celei turcesti, Atena ajunge la nivelul unei umile asezari rurale cu 2-3000 loc. La 18.09.1834 devine capitala Greciei independente.

Astazi, agomeratia urbana a Atenei concentreaza 1/3 din pop. tarii si circa 60% din productia industriala a Greciei (metalurgie feroasa si neferoasa, constructii navale, petrochimie, ciment, textile, confectii). Mare centru financiar-bancar, comercial, cel mai insemnat nod de comunicatii (feroviare, rutiere, aeriene) al tarii. Activ centru cultural stiintific: Academia din Atena, zeci de societati stiintifice, universitate politehnica, institute de cercetare, numeroase muzee (muzeul National de Arheologie, Muzeul Bizantin, Muzeul Benaki), mari biblioteci (Biblioteca Nationala), teatre, observator astronomic. Monumente: complexul antic de pe colina Acropole, biserici bizantine, monumentul eroului necunoscut, cladirea Parlamentului, manastirea Daphni, locul de desfasurare a primelor Jocuri Olimpice moderne (1896).

Turismul

Cei mai multi turisti provin din Marea Britanie si Germania, precum si din Italia, Franta si Olanda; venituri din turism: 5,18 md.$. Principalele zone sau obiectice: Atena si imprejurimile ( Cap Sunion cu templul lui Poseidon, ins. Egina, Elefsis, Marathon, Salamina), Peloponesul, Olympia, Corint, Mistra, Vasse (templul lui Apollo), ins. Rhodos (vestigii elenistice, venetiene), ins. Creta (urme ale civ. minoice – Cnossos, urme romane, arabe, venetiene), Salonic (bisericile sf. Sofia si Sf. Dumitru, Turnul Alb, Arcul de Triumf al imparatului Galerius), ins. Ionice (Ithaka, Kerkyra, Kythera etc.). O buna retea rutiera, numeroase porturi si legaturi prin ferry-car cu Italia si ins. Din arhipeleag favorizeaza accesul milioanelor de turisti, al caror nr. A sporit de 10 ori in ultimul patrar de secol, incasarile marindu-se in acelasi interval de 30 ori.

Lunicuta
Utilizator: Lunicuta acum 15 ani si 75 zile

ai un desen asa de frumos!

te rog intra pe aceste siteuri:

http://www.laferma.eu/Hannah-pop_252.htm l

http://www.insanezone.ro/monicuta-11298. html

si iti raman datoare cu cate desene vrei comentate atunci cand vrei sa iti intre in top



multumesc

simply_special
Utilizator: simply_special acum 15 ani si 75 zile

soper:X si eu am fost in santorini:X:X haide si pe la galeria mea pup yw:*

Uchiha_Hinata
Utilizator: Uchiha_Hinata acum 15 ani si 59 zile

super tare. momo :D:*:* ....chiark te pricepi la cladiri :*:X:X ...... minunath desen :X:X:*:*

mika.
Utilizator: mika. acum 15 ani si 59 zile

multumesc! :)

inger_fara_nor
Utilizator: inger_fara_nor acum 15 ani si 58 zile

splendid

gabi_r
Utilizator: gabi_r acum 14 ani si 318 zile

Foarte foarte frumos peisaj!

monah
Utilizator: monah acum 14 ani si 304 zile

frumos si documentat :)

Ne pare rau, dar nu aveti permisiunea sa adaugati comentarii!!